Logo valkoinen tausta

Eri sisustustrendit palaavat muotiin tietyin väliajoin

Trendit, jotka palaavat

Sisustusmuoti on kuin jatkumo, jossa menneiden vuosikymmenten tyylit toistuvat ja saavat uuden elämän ajan saatossa. Vaikka jokainen aikakausi tuo mukanaan omanlaisensa trendit ja tyylit, on mielenkiintoista havaita, miten tiettyjen vuosikymmenten vaikutus voi näkyä vahvasti myös nykypäivän sisustuksessa.

Yksi esimerkki vuosikymmenestä, joka on voimakkaasti peilautunut nykypäivän sisustustrendeissä, on 1970-luku. 70-luvun sisustustyyli tunnetaan voimakkaista väreistä, rohkeista kuvioista ja luonnonmateriaaleista. Näitä elementtejä nähdään yhä uudestaan ja uudestaan nykypäivän sisustuksessa, mikä kertoo vuosikymmenen vahvasta vaikutuksesta.

1970-luvun sisustustrendit olivat rohkeita ja värikkäitä. Oranssi, ruskea, kulta ja vihreä olivat suosittuja värejä, ja niitä käytettiin niin seinäpinnoissa, tekstiileissä kuin huonekaluissakin. Tämä värien räjähdys näkyy nykypäivän sisustuksessa esimerkiksi retrohenkisissä sisustusyksityiskohdissa ja värikkäissä koriste-esineissä.

Myös luonnonmateriaalit olivat merkittävässä roolissa 70-luvun sisustuksessa. Puu, korkki, rottinki ja kivi olivat suosittuja valintoja niin huonekaluissa kuin sisustustekstiileissäkin. Nykypäivän sisustuksessa nämä materiaalit ovat tehneet vahvan paluun, kun ihmiset arvostavat entistä enemmän luonnonläheistä ja ekologista sisustustyyliä.

Toinen esimerkki aikaisemmin suositusta sisustustyylistä, joka on löytänyt tiensä nykypäivään, on art deco 1920-luvulta. Art deco -tyyli tunnetaan geometrisistä muodoista, metallisista yksityiskohdista ja ylellisestä ilmeestä. Tämä tyyli on saanut uuden elämän nykypäivän sisustuksessa, kun ihmiset ovat alkaneet arvostaa taas 1920-luvun glamouria ja tyylikkyyttä.

Nykypäivän sisustuksessa näemme art deco -tyyliin viittaavia elementtejä esimerkiksi geometrisissä kuvioissa, messingissä ja kullan sävyissä. Myös ylelliset ja pehmeät tekstiilit sekä koristeelliset yksityiskohdat ovat osa tätä sisustustyyliä.

On mielenkiintoista huomata, miten sisustusmuoti toistuu ajan saatossa, mutta samalla se myös muuntautuu ja sopeutuu nykyajan tarpeisiin ja trendeihin. Vanhojen vuosikymmenten tyylit saavat uuden elämän, kun ne yhdistetään moderniin sisustukseen ja näin luodaan ainutlaatuisia ja persoonallisia sisustuksia.

Lisäksi on tärkeää huomata, että sisustusmuoti ei ole staattista vaan jatkuvassa liikkeessä. Vaikka tietyt vuosikymmenet voivat olla vahvasti läsnä nykypäivän sisustuksessa, uudet trendit ja tyylit syntyvät jatkuvasti, ja ne voivat vaikuttaa siihen, miten vanhat tyylit näkyvät sisustuksessa tulevaisuudessa.